Felbuzdulva az előző, citromos túróval töltött puncsos muffinom sikerén, készítettem valami hasonlót, kissé
megváltoztatva az ízvilágot. Hihetetlen kreativitással lerövidítettem az új
alkotás nevét („kávés muffin tejszínes-mogyorós túrókrémmel és csokival”) a
címben szereplőre. :P :) Az eredeti, hosszabb névből azonban körülbelül ki is derül,
milyen ízek dominálnak ebben a muffinban. Kávés muffint már régóta szerettem
volna sütni, mivel bár a kávét magát nem szeretem, a kávés vagy cappucinós ízű
süteményekért odavagyok. Az előző muffin készítésekor pedig a túrókrémes
töltelékről rögtön eszembe jutott, hogy a túrótöltelék a kávés ízű muffinhoz is
passzolna. Persze, nem a citromos túró, hanem inkább a sima, vagy esetleg
kicsit tejszínnel feldobva… Kapóra jött, hogy a boltban az aromák között
felfigyeltem a tejszínes mogyoró aromára. Így úgy érzem, csaltam egy kicsit,
viszont nagyon könnyen istenien finom túrókrémet hoztam össze. Ennyi a
háttértörténetről, jöjjön a recept, ami igen hasonló az előző receptemhez, csak
néhány hozzávaló lett kicserélve.
Hozzávalók (kb. 28 darabhoz):
Túrókrémhez:
- 250 g túró
- 3 evőkanál tejszínes mogyoró aroma
- 4 púpos kiskanál porcukor
Muffintésztához:
- 20 dkg liszt
- 2-3 evőkanál kávépor (én Tschibo őrölt, pörkölt kávét használtam, 2 evőkanállal tettem bele, ami enyhe kávés aromát ad a sütinek, aki intenzívebb ízre vágyik, 3 evőkanállal is tehet)
- fél csomag sütőpor
- fél kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 3 dl natúr joghurt
- kb. 100 g tejcsoki
Elkészítés:
- Túrókrém elkészítése: a túrót összetörjük, jól elkeverjük benne a cukrot és az aromát. Így világosbarna krémet kapunk.
- Egy másik tálban felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat és a joghurtot is.
- Szintén külön tálban összekeverjük a lisztet, kávét, sütőport, szódabikarbónát.
- A tojásos-joghurtos masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, kanállal jól összekavarjuk.
- A muffinformák alját vékonyan befedjük a masszával, erre jön egy-egy kiskanál túrókrém, amit szintén a masszával fedünk be. Kb. háromnegyedig töltsük csak a formákat, mert sütés közben dagad.
- Végül mindegyik muffin tetejébe fél vagy egy kocka csokit szúrunk. Ez a lépés akár el is hagyható, de én nagyon szeretem a csokit, kevés sütemény van, amibe nem kerül belőle. Ha eléggé belenyomjuk a muffin közepébe, akkor lágy krémmé olvad a csoki a sütés végére. Némelyikbe étcsokit tettem, csak úgy próbaképpen, de nekem tejcsokival jobban tetszett, a kávés tésztát inkább édesíteni kell. :)
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
még egy réteg a tetejére, majd csokikocka bele, és irány a sütő! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése